lördag 2 januari 2016

Veileder tur


Kokegrop

(Foto: Torgeir Sørmo Holmslet)

Hvordan lagde vi kokegrop på denne turen?


Det første vi gjorde var å grave et relativt stort og dypt hull i bakken. Deretter fylte vi det med stein på flaten og rundt sidene. Så lagde vi et stort bål, helst sankt-hans bål lignende, slik at det bir veldig varmt.  Dette lot vi brenne i noen timer. Vi surret kjøttet i ca 10-lag med aluminiums folie og la det ned på de glo-varme steinene etter vi hadde fjernet bål restene. Steinene som lå rundt bålet ble lagt opp på og rundt kjøttet, deretter fylte vi igjen med jorden og mosen som vi gravde vekk da vi laget hullet. Kjøttet ble stekt i ca 2 timer, store lår trenger ofte litt lengre tid.


Kildehenvisning:

Fooladi, E. (U.Å). Hvordan lager vi ei kokegrop i dag? Hentet 02.01.16 fra: 

http://www.natursekken.no/c1187998/forsok/vis.html?tid=1234129&within_tid=1188274

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar